”It’s not only about cooking the food, but to reach people’s hearts with it”, säger Sanjeev Luthra.
Mat är min främsta hobby, till den grad att man nog ärligt ska kalla den en passion. Och de senaste 30 åren har jag haft glädjen att arbeta med indisk mat här i Sverige.
Den matresan har varit odelat fylld av glädje. Många möten och positiva känslor har blandats. Glada fester; någons födelsedag och någon annans examen, några som vill fira en speciell dag tillsammans, ett bröllop eller en årsdag, eller bara goda vänner i glad förening.
Den ena dagen är olik den andra, spännande önskemål och förväntningar som helst ska överträffas. Vad mera kan man önska av ett jobb?
Från Indien fick jag med mig att: ”it’s not only about the spices and the ingredients you use; it’s about the emotions you add to the food, it’s about the feeling behind cooking”.
”Åtta rätter samt olika sorters ris, såser och tillbehör står framför dig. Veganska, vegetariska eller sådana med kött. Allt är smakfullt och smakligt men några saker sticker ut. Deras Butter Masala med kyckling borde turnera landet runt och lära andra indiska restauranger hur den här milda anrättningen ska göras. Och deras Daal (Dal Tadka) får budgetgänget linser, lök, vitlök, tomater och kryddor att verka som rena rama lyxen.” Från Not So White Guide 2022.
Läs vad Malmö för Foodisar tycker:
Följ oss på Facebook: